Way Out West

Under sommarmånaderna finns det många roliga festivaler att besöka, såväl i Sverige som utomlands. De flesta äger rum mellan juni och augusti och det finns festivaler med många olika nischer. En av Sveriges mest populära festivaler sedan starten 2007 är Way Out West. Det är en stadsfestival som håller till i den stora parken och grönområdet Slottsskogen i centrala Göteborg. Festivalen håller på i tre dagar under augusti månad och är en festival utan möjlighet till camping. Det innebär att du får hitta eget boende om du inte bor i Göteborg till vardags.

Intresset för Way Out West har varit stort varje år det har arrangerats. Det kan till viss del bero på att artistutbudet är brett och varierat, vilket gör att de flesta kan hitta en eller flera akter att se på festivalen. Dessutom har de ett klubbutbud för alla som är över 18 år och köper biljett till festivalen. Stay Out West, som festivalens klubbscen kallas, äger rum på olika arenor runtom i staden och många av spelningarna startar först framåt sena kvällen och håller på efter att festivalområdet har stängt.

Way Out West 2019

2019 är trettonde året festivalen arrangeras, och liksom tidigare år kommer många intressanta artister och band att spela på festivalen. Way Out West ser alltid till att blanda de största och hetaste akterna med mindre och svenska sådana från olika genrer. Under 2019 spelar till exempel giganter som Cardi B, The Cure och Solange, men också andra populära artister som James Blake, Zara Larsson och Stormzy. Du som gillar klubbspelningar kan bland annat avnjuta Yung Lean, Deportees och Miriam Bryant. Du kan även ta del av film och god mat under festivalen.

Tidigare upplagor av festivalen

Varje år sedan 2007 har Way Out West ägt rum i slutet av augusti i göteborgsparken Slottsskogen. God mat har alltid erbjudits, liksom klubbkonceptet Stay Out West. Däremot har festivalen utökats med filmer, poddar och seminarier först på senare år. Några artister och band som har spelat tidigare år på festivalen är bland annat Prince, Neil Young, Kraftwerk, Håkan Hellström, Broder Daniel, The Hives, Iggy Pop, Wu-Tang Clan och Nas. Way Out West har även varit tidiga med att boka in artister som nyligen har upptäckts, men ännu inte har slagit igenom för den stora massan.

Att tänka på inför besöket

Precis som inför alla festivalbesök finns det saker som är bra att tänka på. Du behöver inte vara 18 år för att besöka festivalen, men däremot måste du vara minst 18 år för att kunna gå på klubbspelningarna. Det gör att biljetter för personer under 18 år är lite billigare. Du kan välja att köpa en endagsbiljett eller ett festivalpass för samtliga dagar. Mat och dryck finns att köpa och i avgränsade områden serveras även alkohol. Du får inte ta med dig egen dryck in på området och inte heller paraply, se därför till att införskaffa en regnponcho.

En festival med blandad musik

Way Out West är en välkänd och populär festival i Sveriges näst största stad Göteborg. Den äger rum i augusti och här samlas människor i olika åldrar och med olika stilar, vilket beror på att Way Out West är en blandad festival musikmässigt. Till största delen bokar de pop- och rockakter, men de ser alltid till att boka in några akter inom hiphop och r’n’b, liksom artister från olika årtionden och olika länder. Det här är en av de största framgångsfaktorerna för festivalen, som på det sättet kan locka en bred målgrupp.

Author: adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *