Vi som älskar 90-talet

Vi som älskar 90-talet är en relativt ny festival i Sverige som ägde rum för första gången år 2018. Då var det Stockholm, Göteborg och Helsingborg som stod för partajet, men år 2019 får även Umeå ta del av kakan. År 2018 var helt utsålt och det kan vi räkna med även år 2019, det finns många 90-talsälskare som vill vara med i den nostalgiska dans- och musikfesten som festivalen innebär. 90-talets musikhjältar står än en gång på scenen och levererar sina hits som var populära på den gamla goda tiden.

Festivalen Vi som älskar 90-talet är en endagsfest och du kan välja mellan att köpa en vanlig festivalbiljett för 795 kronor eller en VIP-biljett för 995 kronor. VIP-biljetterna ger er en separat entré, separat bar, avgränsad VIP-hylla samt andra fördelar som gör upplevelsen ännu bättre. I Umeå har biljetterna andra pris, en vanlig festivalbiljett kostar 745 kronor och en VIP-biljett kostar 1 235 kronor. Även artistutbudet skiljer sig åt mellan de olika städerna, flest artister uppträder i Stockholm och minst i Umeå. Dock ger alla platserna en fantastisk återupplevelse av 90-talet.

Fyra olika orter

Som vi nämnde ovan äger festivalen rum på fyra olika orter vid fyra olika tillfällen. Det är lördagarna i juli som har vigts åt festivalen, förutom den i Umeå som äger rum på en fredag. Då festivalen blev en sådan stor succé år 2018 var det ett smart drag av arrangörerna att göra en repris även år 2019, dessutom med en extra stad för de som bor lite längre upp i landet. Det gör Vi som älskar 90-talet till en festival som är tillgänglig för större delar av den svenska befolkningen.

Line up

Ni vill säkert veta hur festivalens line up ser ut för år 2019:s upplaga av festligheterna och givetvis ska vi berätta det för er. I Stockholm, Göteborg och Helsingborg kommer många fler artister spela än i Umeå, men även i Umeå kommer du att bjudas på nostalgi med bland annat Aqua, Vengaboys och Da Buzz, vilka även kommer att spela i de andra städerna. Men på de andra platserna kommer du även att kunna lyssna på Markoolio, Snap! och Drömhus samt många andra av 90-talets underbara artister och grupper.

Nostalgifest

90-talet tog slut för 20 år sedan, men många har svårt att förstå att det verkligen gått så lång tid. Många av oss som växte upp på 90-talet minns tiden både med glädje och sorg, men musiken var i alla fall alltid pigg och glad. Därför är det inte så konstigt att det skapats en festival med musik från just detta årtiondet. Vem minns inte Markoolio och hans “Sommar och Sol”, eller Aqua med sin hit “Barbie Girl” och tänk dig att få se originalartisterna framföra de hits som vi älskade på 90-talet.

Sammanfattning

Vi som älskar 90-talet är en festival som ägde rum för första gången år 2018, och även år 2019 kommer vi att kunna njuta av 90-talsmusiken ännu än gång. Festivalen sker i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Umeå och du kan välja mellan VIP-biljett eller vanlig festivalbiljett. Oavsett vilken biljett du köper kommer du att kunna se alla artister spela och höra de nostalgiska låtarna för en kväll så här över 20 år senare. Vi som älskar 90-talet är en festival som älskas av många och vi förstår varför, nostalgisk musik och en härlig sommardag kan aldrig gå fel.

ID: umeaopen.se_3

En fullspäckad Sweden Rock festival

Hårdrock när det är som bäst. Fantastiska Sweden Rock bjuder som vanligt på grymma artister och världens bästa publik. Läs mer här!

Sweden Rock

Första helgen i juni i Sölvesborg är en klassiker, en klassisk helg för alla de musikälskare som drar åt det rockiga, hårdare i musikväg. 2019 var inget undantag och festivalområdet var fullt som sig bör. Året bjöd på ett fantastiskt sommarväder med spännande inslag av åska som till och med fick arrangörerna att ställa in en spelning. Trots detta så är festivalpubliken tålig, ställer upp och accepterar, väder är inget du kan göra något åt. De fyra fullspäckade dagarna hade som vanligt en stor blandning av gamla och nya band och det mesta går hem hos publiken.

Publiken på Sweden Rock är otroligt blandad. Det verkar som att om du är hårdrockare i unga år så sitter takter och tyckanden i under resten av livet. Det ger en väldigt blandad publik både när det gäller kön och ålder och det är en av anledningarna till att trivseln är hög på festivalen. Alla är välkomna, unga och gamla enas kring ett gemensamt intresse och stämningen är på topp och har blivit ett signum för festivalen. I dagens festivalvärld är detta eftertraktat och Sweden Rock är en av de få festivaler som når hela vägen fram.

Nyheter på festivalområdet

Årets bästa nyhet på festivalområdet var helt klart den matby, Smoke Pit, och det utbyggda soldäcket som Staropramen hanterade. Utbudet var större och mer varierat och fler kunde ta plats för att inmundiga en god öl och en bit mat. Detta är en av de positiva sakerna som kommer med de åldersblandade besökarna, det uppskattas att det finns en variation och de bekvämligheter som det medför. Trots att många besökare bor på hotell i Sölvesborg eller har egen husbil placerad på den stora campingen så vill de ha bra mat serverad.

Årets band och musiker

83 är en imponerande siffra när det betyder antalet band som har passerat igenom 2019 års Sweden Rock. Många är 3 eller fler i bandet och har allt från tekniker till familjemedlemmar med sig. Önskemålen från banden varierar och årets kredit till Sweden Rocks organisation får nog vara när huvudakten, KISS, uttryckte sin besvikelse över att festivalen var över, då efterföljande festivaler bara blir sämre i jämförelse! Grattis säger vi till Sweden Rock. KISS var årets absoluta höjdpunkt trots att det i år var ett jämnare startfält än året innan då Iron Maiden dominerade totalt.

Fler band och mycket musik

Det var fler klassiska band som mötte upp KISS. Här spelade den klassiska Texastrion ZZ Top, Richie Blackmores Rainbow och tungrockarna Def Leppard. På den hårdare och svartare avdelningen fick vi se Slayer, Amon Amarth och de polska Goth och metalbandet Behemoth. Att Sverige har metal- och hårdrocksband av hög klass är det ingen som tvekar på när vi nämner Hammerfall, Candlemass och At the Gates som alla idag är världskända. På Sweden Rock är blandningen en del av tjusningen och glamrockarna i Easy Action, Electric Boys och härliga Lillasyster gjorde ingen besviken.

Sweden Rock 2020

Nu laddar festivalen om och efter sol, sommar och lite ledig tid kommer arrangörerna att öppna upp för biljettsläpp inför 2020. Medan vi drömmer oss bort till nästa års festival kan vi inte annat än förundras över lite siffror. Om du lägger ut all kabel som används under festivalen så sträcker den sig från Ystad till Luleå och hela 3 800 personer jobbade under festivaldagarna samt att 302 journalister var ackrediterade. Vi förväntar oss en grym festival 2020 med den klassiska Sweden Rock-andan där gammal möter ung och alla samsas kring hårdrock i alla dess former.

Author: adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *