Summerburst Festival

Summerburst är en festival som hålls årligen sedan 2011 och första året endast som en endagsfestival i Stockholm. Nu är festivalen två dagar lång och hålls i både Stockholm och Göteborg och den lockar en stor publik år efter år. Över 100 000 människor besöker festivalen på varje plats och du kan räkna med stora artistnamn när det kommer till deras line up. Namn som tidigare har besökt festivalen är Avicii, David Guetta, Icona Pop och Steve Angello. Det är med andra ord elektronisk musik som Summerburst är inriktad på.

När äger då festivalen rum? Den går av stapeln i juni i Göteborg och i augusti i Stockholm så förhoppningsvis passar någon av tiderna dig. Summerburst är väl värt ett besök för alla människor som vill dansa och ha roligt med en stor mängd andra musikälskare. I första hand säljs tvådagarsbiljetter, men närmre festivalen kan du även köpa endagsbiljetter om du endast vill gå en dag. Kanske vill du endast se en artist, då kan det vara bra att enbart köpa biljett till just den dagen som han eller hon spelar.

Artister

Det är en hel del artister som tar plats på Summerburst 2019, till exempel kommer Calvin Harris och Tiësto att uppträda med sin härliga musik i Stockholm i augusti. Men det är inte de enda, du kommer även kunna dansa till musik från Dimitri Vegas & Like Mike, Caroline Roxy och R3HAB. Självklart finns det både mat- och dryckesservering på området samt att det finns gratis dricksvatten till alla på festivalen. Åldersgräns för att besöka festivalen är 18 år, yngre personer kan alltså inte följa med ens med målsmans sällskap.

Boende

Festivalen äger rum på Stockholms Stadion och på Ullevi i Göteborg och det finns därav inte någon camping eller boende i anslutning till festivalen. Om du inte bor i någon av städerna är det helt enkelt hotell, vandrarhem eller liknande som du får boka för att kunna ha någonstans att bo när du besöker Summerburst Festival. Det är en bra idé att boka boende i god tid då det är en populär festival som lockar många fest- och danssugna människor. Du vill ju inte riskera att inte hitta ett boende.

Biljetter

Det finns både standardbiljetter och premiumbiljetter som du kan köpa till Summerburst. Priserna skiljer sig lite åt mellan städerna, de är lite dyrare i Göteborg än i Stockholm. Möjligheten finns även att köpa biljett till festivalerna i båda städerna, såvida den ena inte redan ägt rum vill säga. Endagsbiljetter släpps ett tag innan festivalen, efter att de har angett vilka artister som kommer att spela respektive dag. När du har en premiumbiljett måste du vara tjugo år och ni med premiumbiljetter har separat entré, separata barer, restauranger och toaletter samt bäst utsikt över den stora scenen.

Sammanfattning

Summerburst är en festival som funnits sedan 2011 och den finns både i Göteborg och Stockholm. På Summerburst kan du njuta av elektronisk musik och bland artisterna 2019 hittar du bland annat Calvin Harris och Dimitri Vegas & Like Mike. Festivalen sker under två dagar och du kan köpa standard- eller premiumbiljett. Det finns också möjlighet till att köpa endagsbiljetter närmre inpå festivalen. Åldersgränsen är 18 år med inga undantag, samt 20 år om du vill ha en premiumbiljett. Summerburst är en härlig festival som bjuder på många härliga upplevelser med andra musikälskare.

Author: adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *