De bästa festivalerna i Sverige 2019

Att gå på festival är någonting spännande och underbart, det ger en härlig känsla helt enkelt. I Sverige finns det många sommarfestivaler som är värda uppskattning, det finns helt enkelt någonting som passar alla. Vi har tagit en titt på 2019 års festivaler och vad de har att erbjuda, läs vidare för att få veta mer.

År 2019 är ganska stort för festival-Sverige, den amerikanska festivalen Lollapalooza gjorde nämligen ett stopp i Stockholm för att underhålla den svenska publiken. Där kunde du bland annat lyssna på Lana del Rey, Foo Fighters och Lykke Li, men även många fler. Festivalen ägde rum mellan den 28:e och 30:e juni och återkommer till Stockholm nästa år.

Vi som älskar 90-talet

Vi som älskar 90-talet är en relativt nyskapad folkfest som började år 2018 i tre svenska städer. År 2019 har de utökat sig till fyra städer där du kan njuta av den bästa musiken från 90-talet. Det känns kanske inte som att det är så länge sedan det var det ljuva 90-talet, men det var ganska många år sedan.

År 2019 bjuder festivalen på musik från bland annat Markoolio, Aqua och Vengaboys, dock skiljer sig festivalens line up något mellan de olika orterna. Det är en nostalgisk festival som definitivt blir lika populär år 2019 som året innan, och vi tror att den även kommer att leva vidare i flera år efter det.

Sommar av festivaler

När du läser på vår hemsida om de bästa festivalerna 2019 så kommer vissa av dem redan ha passerat, medan några ännu inte ägt rum. Har du tur så återvänder din favorit år efter år, vilket många festivaler gör. En festival som vi kommer skriva om är norrländska Storsjöyran, där bland annat Veronica Maggio kommer att uppträda 2019.

Way out West är Göteborgs härliga festival som funnits i några år nu, den äger rum i tre dagar i augusti 2019. Där kommer bland annat Cardi B, The Cure, Zara Larsson och James Blake att uppträda. Det kommer bli en tre dagar lång fest med mycket upplevelser för den som beger sig dit.

Brännsbollsyran och Summerburst

Brännbollsyran är en festival som funnits i Umeå sedan 1974 och den ägde rum mellan 30:e maj och 1:a juni år 2019. Förutom musik och annat festivalnöje kan du även delta i en brännbolls-cup och därmed visa vad du går för. Bland annat den amerikanske hiphop-artisten Future gjorde sin enda Sverige-spelning på Brännbollsyran 2019.

Summerburst är ännu en festival i Sverige och år 2019 gick den av stapeln i juni i Göteborg och kommer äga rum i slutet av augusti i Stockholm. Det kommer bli ett dansparty utan dess like med artister som Calvin Harris och Tiësto på scenen. Som ni ser har Sverige gott om festivalupplevelser att bjuda på.

Vårt syfte

Vad är då vårt syfte med att skapa den här hemsidan? Jo vi vill helt enkelt hjälpa till att sprida information om alla Sveriges fantastiska festivaler år 2019, både de som redan ägt rum och de som kommer att ske längre fram i sommar. På så sätt kan du läsa om de olika festivalerna och hitta din favorit.

Sammanfattning

Du har kommit till en hemsida om Sveriges bästa festivaler 2019 och vårt jobb är att lotsa dig igenom det utbud som finns. Vi hälsar dig härmed hjärtligt välkommen till oss och vi hoppas att du kommer få mycket nöje av att läsa om de olika festivalerna här hos oss. Dansa lugnt i sommar!

Author: adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *